Aleksandar Svetelšek: Petrol investira 400 milijuna eura u regiju

Bez autora
Jun 02 2010

Slovenski Petrol planira uložiti oko 400 milijuna eura u Sloveniji i zemljama Zapadnog Balkan. Te investicije na slovensko i tržišta Srbije, Kosova, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, na kojima Petrol posluje, trebale bi biti realizirane u roku od četiri do pet godina. Dio navedenog iznosa bit će upotrijebljen za kupovine kompanija i dodao da će Petrol za manje kupovine koristiti vlastita sredstva, a za veće kompanije je spremna se zadužiti kod banaka. U Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori postoje dobra poduzeća za čiju kupovinu smo zainteresirani, a otvoreni smo i za sve ostale oblike suradnje. Trenutno pregovaramo sa nekoliko poduzeća širom Balkana iz naftnog i plinskog sektora. Ove godine u naftnu i plinsku energetiku jugoistočne Europe će investirati približno 50 milijuna eura.

Aleksandar Svetelšek: Petrol investira 400 milijuna eura u regijuSlovenski Petrol planira uložiti oko 400 milijuna eura u Sloveniji i zemljama Zapadnog Balkana, kazao je generalni direktor te naftne kompanije Aleksandar Svetelšek.

"Te investicije na slovensko i tržišta Srbije, Kosova, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, na kojima Petrol (LJSE:PETG) posluje, trebale bi biti realizirane u roku od četiri do pet godina", kazao je Svetelšek za portal EnergyObserverr.

Kako je istaknuo, dio navedenog iznosa bit će upotrijebljen za kupovine kompanija i dodao da će Petrol za manje kupovine koristiti vlastita sredstva, a za veće kompanije je spremna se zadužiti kod banaka.

"U Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Kosovu i Crnoj Gori postoje dobra poduzeća za čiju kupovinu smo zainteresirani, a otvoreni smo i za sve ostale oblike suradnje. Trenutno pregovaramo sa nekoliko poduzeća širom Balkana iz naftnog i plinskog sektora", kazao je generalni direktor Petrola i dodao da će ove godine u naftnu i plinsku energetiku jugoistočne Europe investirati približno 50 milijuna eura.

Svetelšek je istaknuo da se na tržištu jugoistočne Europe očekuje mnogo od plinskog poslovanja.

"Petrol radi i pojedinačne procijene oko ulaganja u elektroenergetiku, konkretno u hidroenergetiku, ali još nije donio konačnu odluku. Procijenili smo da je u regiji još rizično ulaganje u proizvodnju struje", zaključio je Svetelšek.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik